Don’t f*^% with the bad moms

Daar gingen we; de bad moms on citytrip naar Valencia! Vijf volwassen vrouwen op zoek naar ontspanning, beter weer dan in NL (dat is gelukt), drankjes, cultuur, nog meer drankjes en een klein beetje sensatie. Daarover later meer.

Valencia
De derde stad van Spanje; dat is Valencia. Een prachtige stad waar historie, de Romijnse invloeden en moderne architectuur samenkomen en het strand in de buurt is. Op zoek naar een stad voor een citytrip? Met vrienden of met het gezin? Ik raad Valencia zeker aan. Heerlijke terrassen, pleinen, een 9 kilometer lang park (Jardin del Turia, drooggelegde rivierbedding), straatartiesten, markten en genoeg te zien en te doen. Tot zover de niet gesponsorde reclamepraat voor de stad.

On tour
Wij genoten van de stad door te fietsen (Baya bike tour met Nederlandse gids is een tip!), veel te lopen, kathedralen, torens, tuinen en markthallen te bewonderen en natuurlijk diverse terrassen te bezoeken. Ja, terrassen. We hadden 20+ graden. De aqua de Valencia kan ik je dan ook aanraden als drankje. En nee, er zit geen water in. Wel wodka, gin en natuurlijk sinaasappelsap. Liters gingen erdoor. Van € 8 per glas tot € 4,50; ze smaakten allemaal prima. De één net wat sterker dan de ander, maar dat mag de pret niet drukken en de dorst wel lessen.

Slow down
Zo’n citytrip is natuurlijk ook bedoeld om te ontspannen. Even uit de dagelijkse druk van werken, opvoeden, huishouden, etc. In onze bad moms groep zijn de taken vaak goed verdeeld. Er zijn twee ‘soort van’ leiders. Die stippelen het programma uit, zorgen voor de navigatie… dat soort dingen. Er is een penningmeester die de pot beheerd (alles voorschiet en tikkies stuurt, want hé cash potten is niet meer van deze tijd). Kortom; de taken zijn goed verdeeld en iedereen voelt zich er goed bij. Nou ja, de ‘leiders’ zijn wel van een beetje tempo maken en veel doen in weinig tijd. Die gaan in hun normale werktempo door zeg maar. Daar waar je gevoelsmatig soms úúúren moest wachten op dat heerlijke drankje, wilden zij in die tijd zelfs wat plannen om te doen. De Spanjaarden zijn echter meer van het ‘doot mer kalm ‘an’. Maar, er zijn grenzen aan dat slow down gedoe….

Niet sollen
Wanneer vier van de vijf dames hun lunchgerecht al lang en breed op hebben en de vijfde persoon haar gerecht nog steeds niet heeft, dan moet je oppassen…. Dan doen deze bad moms hun naam eer aan en worden ze toch wel pissed-off. We stonden op het punt om zonder te betalen het restaurant te verlaten. Iets in ons (fatsoen?) hield ons tegen. Toen de serveerster aangaf dat we het vijfde gerecht niet hoefden te betalen, was het oké. We schopten verder geen stennis. Zo ‘bad’ zijn we nu ook weer niet.

Tas
Daar denkt die tassendief misschien wel anders over trouwens. We hadden ons die tweeëneenhalve dag geen moment onveilig gevoeld. Daar kwam de laatste avond iets verandering in toen we op een leuk terras zaten (met heerlijke tapas) en iemand er met een van onze tassen vandoor ging. De Spaanse sukkel deed dit alleen niet helemaal onopgemerkt. Onze oudste bad mom zag het gebeuren, meldde het, vriendin K. ging achter de man aan en de vier nog zittende bad moms schreeuwden HEY, HEY, HEY over het terras en richting de man. Het ging wel met zoveel kabaal dat de man besloot de tas te laten vallen en rustig door te lopen. Zo, don’t fuck with the bad moms! Van onze spullen blijf je af. Of hij veel met de spullen had gekund? Ik weet niet wat de beste man met neusspray, dropjes en menstruatieproducten van plan was, maar hey, hij kon natuurlijk niet weten dat het een waardeloze roof was die hij te opvallend pleegde.

Be there!
Kortom: Valencia is een stad waar je geweest moet zijn! En waar je (net als in veel andere plaatsen) goed op je spullen moet letten. Wij hebben genoten. Wat een waardevolle herinnering. Het was echt super om samen met vier geweldige vrouwen te mogen beleven. Gelukkig hebben we de ruim 400 foto’s nog 🙂

Op naar een volgende citytrip met nieuwe avonturen! Tips voor een stad zijn altijd welkom!