Hans & Grietje anno 2021

Met alle gender neutrale ontwikkelingen, relaties in alle vormen en maten is het standaard verhaal van een jongen en een meisje niet echt meer houdbaar. Tijdens een (heel gezellige) borrel kwam het onderwerp daten aan bod. Nu ben ik al wat jaartjes uit het datingcircuit en was mijn eerste tinderervaring ook pas een jaar geleden, dus ging er weer een wereld voor mij open.

Foto
De coronamaatregelen zorgen er natuurlijk voor dat kroegbezoeken, festivals en meer langere tijd niet aan de orde waren (zijn?). Spontaan iemand tegen het lijf lopen is niet meer zo vanzelfsprekend. Dus zitten vrijgezellen inderdaad op datingapps. Daar blijken veel mensen actief te zijn die een open relatie hebben. Ben je zelf op zoek naar een vaste partner, dan is dat dus een behoorlijke afknapper. Net zoals de foto’s van mannen met een karper, een foto van alleen een hond of een man en vrouw, twee mannen of twee vrouwen samen. Want om wie gaat het dan?? Ik hoorde zelfs dat er mensen zijn die een foto met hun ex als profielfoto in een datingapp zetten. Waarom??

De zoektocht naar een partner via zo’n datingapp is dus alles behalve eenvoudig. Wel leerde ik de volgende dingen (mocht het ooit aan de orde zijn):
– ga nooit uit eten tijdens een eerste date
– ga nooit wandelen in onbekend gebied tijdens een eerste date

Holle kies
Ergens afspreken voor een drankje prima. Als het klikt en je wilt toch een hapje eten, oké. Maar meteen een eetafspraak is niet aan te raden. Voor je het weet zit je tegenover iemand die met de vingers de sushiresten uit een holle kies haalt. Eet smakelijk….. en DOEI! Je eetlust vergaat en je weet dat dit geen blijvertje is. Wil je voorkomen dat je het etentje voortijdig moet verlaten; begin met een drankje en bepaal dan of er een eetafspraak in zit. Dat voorkomt teleurstellingen en braakneigingen.

Kruimels
Stelt je date voor om als eerste acitviteit te gaan wandelen? Hartstikke leuk en gezond (en coronaproof). Bedenk dan alleen dat het handig is om dat te doen in een voor jou bekend gebied. Voor je het weet loop je daar, blijkt je date oersaai, niet aantrekkelijk of wat dan ook. Loop je daar in het bos broodkruimels te strooien in de hoop dat je de weg terug kunt vinden, mocht je je date vroegtijdig lozen…. Lukt dat niet, dan zit je te lang in een bos met iemand waar je zo geen trek in hebt…. Ga wandelen in bekend gebied, zodat je altijd vroegtijdig je eigen weg kunt volgen mocht het nodig zijn.

Wees geen Hans of Grietje die aan moet kloppen bij ‘een lief oud dametje’. Succes met daten!