Ben er klaar voor (en mee)

Die zomervakantie kan voor mij niet snel genoeg beginnen. Ik ben er echt klaar voor of liever gezegd klaar mee. Met al het gedoe, gezeur, geregel. Vanaf die hele pandemie sta ik meer dan ‘aan’. Crisiscommunicatie, meerdere werk-/opdrachtgevers, online werken, een gezin en vrijwilligerswerk; het was is gewoon a bit too much.

Voor de zomer gedoe
Maar zoals ieder jaar rond deze tijd is er ook altijd weer meer gedoe. De teamindelingen voor de voetbal moeten gemaakt worden, afscheidsdingetjes voor school én nog even een aantal wedstrijdjes voetballen, nog een kinderverjaardag, Vaderdag, er moeten vaccinaties gehaald worden en ook voor het werk moeten er nog allerlei dingen voor de zomer klaar. En dat levert gedoe op. Bij mij en de mensen om mij heen.

Invloed
Dat gedoe veroorzaak ik deels zelf, maar ook anderen dragen vrolijk hun steentje bij. Door conceptteksten volledig op de kop te zetten, door planningen overhoop te gooien, door nog even wat voetbalwedstrijden door te laten gaan, door nieuwe aanmeldingen door te geven en ga zo maar door. Op veel dingen heb je zelf geen invloed en sommige mensen zeggen dat je je daar dan ook niet druk over moet maken. Focus op de dingen waar je wél invloed op hebt. Snap ik, maar het is wel f*&^*%g frustrerend wanneer je afhankelijk bent van die andere dingen/mensen voor het uitoefenen van jouw werk/taken. En ja, ik heb wél invloed op de manier waarop ik ermee omga. En dat is voor nu even *&%.

Vak
Als communicatieadviseur ben je nogal eens afhankelijk van anderen. Had ik maar een ander vak moeten kiezen. Ik hoor het je denken. Maar hé, ook als buschauffeur, leerkracht, kassière, directeur van de bank of wat dan ook; je bent deels afhankelijk van anderen. Ook wel mooi. Want zonder de ander besta je niet…. Denk daar maar eens over na.

So what
Terug naar het gedoe zo voor de zomer. Ik ben er vooral zo klaar mee dat iedereen (oké, veel mensen) ook overal iets van vindt en dat deelt. Soms mogen mensen hun mening best voor zich houden. Gewoon denken: laat het gaan, not my business. Vertrouw op die ander of aanvaard gewoon dat het dan anders gaat dan jij wil. So what?! En als je dat niet wilt: DOE HET LEKKER ZELLUF!!!!

Oké, die boodschap van het laten gaan; die geldt ook voor mijzelf. Gelukkig helpt drukte wel bij het loslaten. Ik heb er gewoon de tijd niet meer voor om me overal tegenaan te bemoeien. God, wat zullen verschillende mensen dáár blij mee zijn 🙂 . Tegelijkertijd heb ik ook geen tijd meer om andere belangrijke zaken te regelen en attent te zijn. Ik leef van deadline naar deadline en mijn takenlijstjes worden alleen maar langer in plaats van korter.

Suizen
En dat levert ook weer gedoe op in mijn hoofd. Mijn hoofd/oren suizen er soms letterlijk van, mijn nek/rug staat stijf van de spanning en de sportstand in mijn auto gebruik ik vaker. Alsof alles continue in de zesde versnelling moet in plaats van in de 4e. Terug naar de eerste of tweede versnelling; dat is echt een way too grote sprong. Dat loslaten is leuk, maar niet in een keer dat touw laten vieren en in die afgrond storten hè? Dat is niet gezond. Een tijdelijke stap terug naar een 3e/2e versnelling; die is wel in zicht!

Niks
Nog een paar weken sportstand en dan….. dan ga ik keihard genieten van helemaal niks (nou ja, bijna niks)!!! Ja, van een zonovergoten, prachtig eiland met kraakheldere zee, met een stapel boeken en met uitstapjes om het eiland te verkennen, van de natuur te genieten, van lekker eten en drinken en van mijn prachtige gezin. Meer dan ooit kijk ik uit naar de vakantie. Naar even niks moeten, niks regelen, geen deadlines. Dat we in een andere tijdzone zitten, maakt het nóg makkelijker. Ik slaap wanneer de rest werkt. Ideaal! Man wat zal het afkicken worden. Wat ga ik waarschijnlijk weer veel slapen die eerste dagen. Misschien wel weer migraine de eerste dag inclusief kotsen; fysiek afkicken om vervolgens tot rust te komen. Hoe dan ook: ik kijk ernaar uit! Niet naar migraine en kotsen overigens, maar dat snap je vast.

Voor lief
Het gedoe van testen, antigeenafspraken, mondkapjes, vaccinatiebewijzen inclusief de inpakstress: dat neem ik voor lief. Dat soort ‘gedoe’ heb ik zeker over voor twee weken keihard genieten zonder gedoe!

#aftellen #evenuitstaan #zinin